Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@16:27:15 GMT

رمضان در روسیه رنگین کمان نماز و دعا

تاریخ انتشار: ۶ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۴۴۷۷۳۲

رمضان در روسیه رنگین کمان نماز و دعا

روسیه رنگین گمان اقوام اسلامی همگرا:
به گزارش ایرنا، 39 قوم مسلمان در روسیه همراه مهاجران با آیین ها و آداب مختلف مذهبی ولی همگرا، رنگین کمانی از مراسم و آداب ماه رمضان را به نمایش می گذارند که مهمترین آنها، قرائت قرآن، دید و بازدید اقوام، توجه بیشتر به حل مشکلات همنوعان، افطاری همگانی و نوبتی خانوادگی و آماده شدن برای برگزاری با شکوه آیین ها و نماز عید فطر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مسلمانان در روسیه با جمعیتی که در برخی آمارها تا بیش از 25 میلیون نفر از کل جمعیت 146 میلیون و 500 هزار نفری این کشور را تشکیل می دهند، بیشتر در مناطق مختلف این کشور بویژه قفقاز، ولگا و مرکزی زندگی می کنند.
مسلمانان در شهرهای مختلف آسیایی و اروپایی روسیه که با بیش از 17 میلیون و 50 هزار کیلومتر مربع مساحت بزرگ ترین کشور جهان است، زندگی می کنند و در بیش از هفت هزار مسجد و مراکز عبادی بزرگ و کوچک فرائض مذهبی خود را انجام می دهند.

**تمرکز جمعیتی مسلمانان در روسیه:
تمرکز جمعیتی مسلمانان بیشتر در جمهوری های قفقازی چچن، داغستان، اینگوش، کاباردینو بالکاریا، کاراچایوو، چرکسیا و آدی گیا، جمهوری های ولگایی باشقیرستان و تاتارستان می باشد و سومین منطقه زندگی پیروان دین اسلام نیز در مرکز روسیه بویژه استان های مسکو، پنزا و شهر سن پترزبورگ مرکز استان لنینگراد است.
هر چند پراکندگی جمعیت مسلمانان در جمهوری های مختلف سبب شده برگزاری آیین ها و مراسم مذهبی حتی بین هم مذهب ها در ولگا با مناطق قفقاز و مرکزی تفاوت هایی داشته باشد، اما نمادی از وحدت و همگرایی بین پیروان دین اسلام را در روسیه به نمایش گذاشته است.
تاتارستان سکونتگاه اصلی تاتارها به عنوان بزرگ ترین قوم مسلمان روسیه با بیش از سه میلیون و 800 هزار نفر و باشقیرستان با چهار میلیون 100 هزار نفر جمعیت که بخش اصلی آن را مسلمانانان تشکیل می دهند از دیگر جمهوری مسلمان نشین روسیه بشمار می روند.

**آئین های رمضانی در روسیه:
با توجه به پراکندگی جمعیت مسلمانان در روسیه و تنوع قومی، آیین های گوناگون و ریشه داری در ماه مبارک رمضان اجرا می شود که مهم ترین آنها افزون بر حضور در مساجد و مراکز عبادی، افطار جمعی به صورت خانوادگی با حضور بزرگان پس از ادای نماز، قرائت قرآن و همنشینی شبانه است که خانواده ها خود را مقید به حضور در آن می دانند.
خبرگزاری اسلام نیوز روسیه در این باره می نویسد: در مساجد شهرهای مختلف تاتارستان بویژه قازان پایتخت این جمهوری هر ساله در ماه رمضان خیمه افطار برگزار می شود تا مسلمانان با استفاده ا ز فرصت حضور در مسجد و ادای نماز، زمان بیشتری برای آشنایی با یکدیگر پیدا کنند.
همچنین در مسجد زاکابانی در قازان سفره افطار با عنوان اطعام اجتماعی انداخته می شود که در آن به صورت مفصل از میهمانان نیازمندان پذیرایی و به مشکلات آنان رسیدگی می شود.
اصلی ترین افطاری اجتماعی در ورزشگاه شهر قازان روز قبل از عید فطر برگزار می شود که به میزبانی دولت تاتارستان بیش از سه هزار نیازمند، خانواده های پر فرزند و دارای عضو معلول برای شرکت در آن دعوت می شوند و در کنار آن نیز برنامه های خیریه کمک به کودکان خانواده های نیازمند تدارک دیده می شود.
آموزش قرآن بویژه برای کودکان با حضور اساتید قرائت و علوم قرآنی نیز از برنامه های پر طرفدار ماه رمضان در تاتارستان و باشقیرستان است که بیشتر پیش از ادای نماز جماعت یا پس از افطار برگزار می شود.
ادای نماز جماعت و اعمال مستحبی ماه مبارک رمضان، قرائت روزانه قرآن برای پایان کامل آن و همچنین پاسخگویی به مسائل شرعی از دیگر برنامه های برگزار شده در مساجد و مراکز عبادی این دو جمهوری است که مخاطبان زیادی را جذب می کند.
در جمهوری اینگوش نیز خیمه های رمضان در شهرهای مختلف به صورت خودجوش با حمایت های نهادها و مراکز دینی برگزار می شود که بزرگ ترین آن در ماگاس پایتخت این جمهوری است.
در این خیمه ها، سفره هایی برای مومنان و رهگذرانی که فرصت حضور در خانه برای افطار کردن را ندارند، تدارک دیده شده است.
کاهش یک ساعت از زمان کار در جمهوری اینگوش با توجه به حدود 21 ساعت روزه داری و منع هر گونه عرضه مشروبات الکلی نیز از دیگر تدابیر مربوط به ماه رمضان در جمهوری اینگوش است.

** نماز، قرآن و نیکوکاری کانون توجه بیشتر در ماه رمضان:
تارنمای خبری «کاو پولیت» ویژه مناطق قفقازی روسیه نوشته است: مسلمانان پس از افطار در هر جا که باشند سعی می کنند برنامه های ویژه تلاوت آیات قرآن کریم، مسائل مذهبی و آشنایی با مسائل مختلف جامعه اسلامی را اجرا کنند. شهرهای مختلف جمهوری های قفقازی روسیه در ماه رمضان نیز شاهد برگزاری مراسم و آیین های گوناگونی است.
شلوغ ترین این آیین ها، ادای نماز جماعت و افطار عمومی در گروزنی پایتخت جمهوری چچن در مسجد جامع این شهر و همچنین مخاچ قلعه پایتخت داغستان دیگر جمهوری قفقازی روسیه است که در حاشیه شمال غربی دریای خزر قرار دارد.
افزون بر افطار عمومی در مساجد مختلف، دیدار از بستگان و اقوام بویژه خویشان دور که فرصت دیدار با آنان کمتر در زمان های دیگر ممکن می شود در ماه مبارک رمضان به صورت افطاری خانوادگی و دعا خوانی در جمهوری قفقازی مسلمان نشین روسیه رایج می شود.
کمک به نیازمندان، تامین مواد غذایی آنها و اقدام های سازمان یافته برای جمع آوری کمک های مالی مردمی با پشتیبانی شخصیت های دینی و همچنین افراد دارای توان مالی نیز از دیگر اقدام هایی است که هر ساله در ماه رمضان از سوی مسلمانان مقیم منطقه قفقاز روسیه اجرا می شود.
در این ایام مساجد مملو از نمازگزاران روزه دار می شود و در مراسم سخنرانی پیش از افطار و قبل ازنماز سخنرانان بیشتر در باره لزوم رفع اختلاف ها بین افراد، نیکوکاری و دستگیری از همنوعان سخن می گویند، بگونه ای که بسیاری از مشکلات در همین نشست ها حل می شود.
همچنین در این ایام عرضه مشروبات الکلی در سراسر جمهوری چچن و چند جمهوری دیگر ممنوع می شود.
مناطق مرکزی روسیه نیز از جمله حوزه های اصلی تمرکز جمعیتی مسلمانان این کشور است که از مناطق قفقازی و ولگایی و همچنین جمهوری های آسیای میانه در دوران پیش از فروپاشی شوروی در سال 1991 و پس از آن به این مناطق مهاجرت کرده اند.
تنوع قومی و فرهنگی مسلمانان در مناطق مرکزی روسیه بویژه استان های مسکو و پنزا و همچنین شهر سن پترزبورگ مرکز استان لنینگراد با توجه به گوناگونی ترکیب جمعیتی از پیروان روسی دین اسلام و شهروندان کشورهای دیگر بسیار بیشتر است که معمولا همگی بدون توجه به مذهب کنار هم در مساجد و مراکز عبادی یکدیگر حضور می یابند.
این رویکرد سبب شده است، ماه رمضان در روسیه افزون بر کارکردهای فردی و عبادی، بازتاب پایداری وحدت اسلامی در روسیه نیز باشد که پیروان مذاهب مختلف اهل سنت و همچنین شیعیان در ادامه آن جدی هستند و با وجود اینکه پیروان تشییع، مساجد و مراکز دینی خود را دارند، تلاش می کنند در ماه رمضان بیش از همیشه در مساجد و مراکز عبادی اهل سنت نیز حضور یابند.
در ایام این ماه مبارک در تمامی مساجد و مراکز دینی مناطق مرکزی روسیه نماز جماعت، جلسات قرآنی و آموزش دینی برگزار می شود که شورای مفتیان روسیه به عنوان عالی ترین نهاد مذهبی این کشور در اجرای برنامه ها همکاری می کند.
در ماه مبارک رمضان همچنین مساجد در طول روز میزبان مسلمانان هستند و نزدیک اذان مغرب مراسم دعاخوانی، آموزش، قرائت و انس با قرآن برگزار می شود که بیشترین حضور جمعیتی در مسجدهای جامع و یادبود مسکو و همچنین مسجد 102 ساله سن پترزبورگ شکل می گیرد.
از سوی دیگر، بنا بر سنت جوامع اسلامی روسیه پیش از شکل گیری شوروی و احیا شده پس از فروپاشی در سال 1991، افطار جمعی به عنوان نماد ماه رمضان بین مسلمانان این کشور شناخته می شود و در برنامه های رمضانی استان های مسکو، پنزا و شهر سن پترزبورگ نیز وجود دارد که مهم ترین آن در پایتخت با نام «افطار ملل» یا «خیمه رمضان» در مسجد یادبود پارک پیروزی مسکو برگزار می شود.
در سفره افطاری مسکو هر شب نمایندگان یکی از جوامع کشورهای اسلامی و همچنین اقوام مختلف روسیه به عنوان بارزترین نمونه وحدت اسلامی میزبان افطاری مسلمانان از مذاهب مختلف می شوند.
در این مراسم تا حدود 700 نفر هر شب از مناطق دور و نزدیک مسکو برای ادای نماز و همنشینی افطار به مسجد یادبود می آیند و نکته جالب این است که با توجه به مجاورت یک کلیسا و کنیسه با این مسجد، شماری از شهروندان روسی نیز میهمان مسلمانان می شوند و نشان می دهد، جامعه اسلامی روسیه در شهرهای مختلف با اتکا به وحدت و همگرایی فارغ از گوناگونی مذهب، توانسته در معرفی خود به پیروان دیگر مذاهب موفق باشد.
اروپام ** 391 ** انتشار دهنده: هادی مولوی نیا

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۴۷۷۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراف وزیر خارجه اوکراین به برتری‌های نظامی روسیه در مقابل کل غرب

وزیر خارجه اوکراین با انتقاد از عقب‌ ماندن غرب در برنامه‌هایش برای کمک به اوکراین توانمندی آمریکا و غرب در مواجهه با جنگ‌ها و بحران‌های بزرگ را زیر سوال برد.

به گزارش ایسنا، دیمیترو کولبا، وزیرخارجه اوکراین در گفتگو با فارن پالسی بار دیگر بر درخواست کی‌یف جهت دریافت سیستم‌های دفاع موشکی پاتریوت تاکید کرد و وجود این سیستم‌ها را برای مقابله با موشک‌های بالستیک روسی مهم خواند.

کولبا با اعتراف به کمبود مهمات توپخانه از متحدان اوکراین به دلیل عقب‌ ماندن از برنامه‌ها برای ارائه کمک به کشورش انتقاد کرد و گفت: وقتی به دستاوردهای روسیه در بازگرداندن تولید پایگاه صنعتی مدافعانش و آنچه که کل غرب تاکنون دست یافته نگاه می‌کنم، باید با حقیقت روبرو شویم و اعتراف کنیم که روسیه در تلاش‌های جنگی خود مؤثرتر بوده است و این سوال اساسی‌تری را برای غرب ایجاد می کند. اگر در این تلاش جنگی خاص نمی‌تواند به اندازه کافی کارآمد باشد، پس اگر جنگ‌ها و بحران‌های دیگری در همین مقیاس رخ دهد چقدر می‌تواند کارآمد باشد؟

کولبا بار دیگر  مهمات توپخانه برای خط مقدم و سیستم‌های دفاع هوایی و رهگیرهای موشکی و پارازیت رادیویی را مهمترین نیازهای ارتش کشورش عنوان کرد و گفت: جنگ مدرن عمدتاً جنگ پهپادها و نرم افزارها است و بنابراین، برای مبارزه با این سلاح‌های مدرن و پیشرفته به جنگ الکترونیک فراوانی نیاز دارید. پدافند هوایی چیزی است که اقتصاد ما و همچنین شهرهای ما و زندگی غیرنظامیان ما به آن وابسته است. من از ترغیب جهان به سخت‌تر کار کردن و دو و سه برابر کردن کار روی این موضوع خسته شده‌ام، زیرا همه می‌دانند این سیستم‌ها کجا هستند. همه می‌دانند که برای تحویل آنها به اوکراین چه باید کرد. بنابراین درخواست ما این است: فقط این کار را انجام دهید.

وزیر خارجه اوکراین درباره ریاست‌جمهوری مجدد ترامپ گفت: آخرین چیزی که من نگران آن هستم نتیجه انتخابات در کشورهای دیگر است، حتی در مهمترین متحد ما، ایالات متحده. و این به این دلیل نیست که من به تحولات سیاسی بی احترامی می کنم یا نادیده می‌گیرم. فقط به این دلیل است که زندگی به ما آموخت که برای هر سناریویی آماده باشیم. نمی‌توانید تصور کنید در دو سال گذشته چند بار به ما گفته شد که از ایده الحاق کامل به اتحادیه اروپا دست برداریم. حتی نزدیک‌ترین دوستانمان به ما توصیه می‌کردند که نصفه و نیمه را بپذیریم و سازش کنیم. ما این کار را نکردیم و در مسیر عضویت هستیم. نمی‌توانید تصور کنید که در ماه‌های گذشته چند نفر به ما می‌گفتند: «بر روی بسته‌ نظامی که ایالات متحده به شکل فعلی آن بحث می‌کند، اصرار نکنید. برای به دست آوردن آن مصالحه کنید.» ما این کار را نکردیم، زیرا می‌دانیم که در مورد بقا، باید سرسخت باشید و برای هر نوع سناریویی آماده باشید و باید روی پلن الف که بهترین طرح برای کشور شماست پافشاری کنید. این دیپلماسی زمان جنگ است. این با دیپلماسی کلاسیک متفاوت است.

او در پاسخ به نظرات و انتقادهای جمهوری خواهان آمریکا که می‌گویند اوکراین مدام درخواست رهگیرهای پاتریوت بیشتری می‌کند، در حالی که آمریکا فقط ۵۵۰ فروند در سال تولید می‌کند، گفت: وقتی به آرای اعضای حزب جمهوری‌خواه در هر دو مجلس کنگره نگاه می‌کنم، تصور نمی‌کنم نظری که شما ذکر کردید نماینده اکثریت باشد. دوم، اگر جنگ فقط در مورد ریاضی بود، من و شما امروز با هم صحبت نمی‌کردیم، زیرا پست وزیر امور خارجه اوکراین دیگر وجود نداشت. ما قبلاً جنگ را باخته بودیم. استدلال سوم: چه جمهوری خواه باشید چه دموکرات، باید یک چیز را به خاطر بسپارید. امنیت و رفاه آمریکا ناشی از نظم جهانی کنونی است. اگر این نظم جهانی از بین برود، امنیت و رفاه مالیات دهندگان آمریکایی بلافاصله مورد حمله قرار خواهد گرفت و اگر نمی‌توانید نیازهای نظامی را برآورده کنید، اگر نمی‌توانید رهگیرهای کافی برای کمک به اوکراین برای پیروزی در جنگ تولید کنید، پس چگونه می‌خواهید در جنگ علیه دشمنی که احتمالاً قوی‌تر از آن است پیروز شوید. دو قدم جلوتر فکر کنید. واقعیت بسیار ساده این است که اگر در اوکراین شکست بخورید، یک اثر دومینویی خواهد داشت و در همه جا شروع به باخت خواهید کرد. به همین دلیل است که من به تفاوت پایگاه صنعتی دفاعی روسیه و همه متحدان غربی ما با هم اشاره کردم.

کولبا گفت: در دو سال جنگ، روسیه در تولید تسلیحات از کل اتحاد غربی کارآمدتر شده است. اگر توقعات خود را پایین بیاورید و با چیزی که معمولاً پلن B نامیده می شود شروع کنید، در نهایت به پلن B خواهید رسید. پس باید با برنامه A شروع کنید. دوم، نگاه کردن به اوکراین از منظر روابط با روسیه را متوقف کنید. من می‌دانم که هنوز ایده‌هایی وجود دارد که نتیجه این جنگ هر چه باشد، ایالات متحده باید روابط خود را با روسیه حفظ کند و بنابراین باید از خراب کردن پل‌ها اجتناب کند. اما شما نمی‌توانید در زمان ریاست‌جمهوری ولادیمیر پوتین روابط مناسبی با روسیه داشته باشید. روسیه در زمان پوتین را به عنوان یک دشمن در نظر بگیرید. قرار دادن تمام مسئولیت بر دوش اوکراین به معنای چشم پوشی آگاهانه از مسئولیت است.

بعید است که اوکراین در اجلاس سران که در ماه ژوئیه برنامه ریزی شده، دعوت رسمی برای پیوستن به ناتو دریافت کند. کی‌یف همچنین خواهان عضویت در نیروی اعزامی مشترک بود که یک مشارکت نظامی چندملیتی به رهبری بریتانیا است، اما به نظر می‌رسد واشنگتن نیز اجازه این کار را نخواهد داد. دیپلمات ارشد اوکراین همه اینها را سیگنالی برای مسکو دانست و گفت: قانون جنگ ساده است. هر چه عدم اطمینان بیشتر باشد، دشمن عزم بیشتری پیدا می کند. همه ما باید راهبردی را دنبال کنیم که بر اساس آن دشمن درک روشنی داشته باشد که اوکراین بخشی از غرب است و متحدان در کنار اوکراین خواهند ایستاد. نه آنقدر که طول می کشد، بلکه تا زمانی که برای پیروزی اوکراین لازم است.

او همچنین با درخواست مسدود شدن دارایی‌های روسیه از آمریکا خواست بیشتر با متحدان اروپایی کار کند تا برخی از نگرانی‌های آنها را برطرف کند و این پول را برای تلاش های جنگی در دسترس قرار دهد.

کولبا در باره کنفرانس صلح سوئیس که قرار است ماه آینده در سطح عالی و بدون حضور روسیه برگزار شود، گفت: بین سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۲، ما تقریباً ۲۰۰ دور مذاکره با روسیه در قالب‌های مختلف، با میانجی‌گری و دوجانبه داشتیم. اما نتیجه‌ای نداشت. تنها دو راه داریم یا موفقیت در میدان جنگ یا داشتن ائتلافی از کشورهایی که اصول و رویکردهای مشابهی دارند. بنابراین به همین دلیل است که اجلاس قصد ندارد روسیه را به عنوان شرکت کننده داشته باشد. زیرا هدف این اجلاس اتحاد کشورهایی است که اصول و رویکردهای مشترکی دارند که اقدامات بعدی را بر اساس آن بنا خواهند کرد. پس از آن ممکن است ارتباط با روسیه برقرار شود و روسیه بتواند بخشی از مذاکرات باشد. زیرا در نهایت، شما نمی‌توانید بدون هر دو طرف جنگ را به پایان برسانید.

 وزیر خارجه اوکراین چین را اهرم فشاری بر روسیه دانست که می‌تواند برای متقاعد کردن روسیه به تغییر رفتار اقداماتی انجام دهد و به همین دلیل از چین برای شرکت در نشست فرمول صلح دعوت شده است. اما نگرانی‌های دیگری هم هست اینکه روسیه در دست چین باشد همین نگرانی برخی محدودیت‌ها را باعث شده است.

کولبا در توجیه شکست کی‌یف در دستیابی به جنوب جهانی گفت: در جنگ حمایتی که دریافت می‌کنید چند لایه است. برخی به شما اسلحه می‌دهند. دیگران خود را فقط به فشار دادن دکمه سبز در مجمع عمومی سازمان ملل دو بار در سال محدود می‌کنند. بنابراین چیزی که در دو سال گذشته در مورد جنوب جهانی یاد گرفتم این است که وجود ندارد و ما باید با هر کشوری جداگانه رفتار کنیم. باید اعتراف کنم، روس‌ها در آنجا موقعیت بهتری دارند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اعتراف وزیر خارجه اوکراین به برتری‌های نظامی روسیه در مقابل کل غرب
  • «رنگین‌کمان تمدن‌ها» رونمایی می‌شود
  • ۱۲ پهپاد اوکراینی در مناطق مختلف روسیه سرنگون شدند
  • مسابقات قرآن و عترت کهگیلویه و بویراحمد در چرام
  • رقابت ۶۵۰ دانش‌آموز یزدی در مسابقات قرآن، عترت و نماز استان یزد
  • شرط ترامپ برای کمک به اوکراین
  • ۶ پهپاد اوکراینی در مناطق مختلف روسیه منهدم شدند
  • تلاش برای گسترش همکاری‌های فرهنگی هنری ایران و روسیه
  • گسترش همکاری‌های فرهنگی هنری ایران و روسیه با محوریت بنیاد رودکی
  • همکاری‌های هنری ایران و روسیه گسترش می‌یابد